Latest Comments

Няколко трика, които ще ви окуражат да практикувате йога.

Няколко трика, които ще ви окуражат да практикувате йога.
Write By: admin Published In: Fitspiration Блог Created Date: 2018-01-16 Hits: 691 Comment: 0

Няколко трика, които ще ви окуражат да практикувате йога.

 

1. Дайте си време

Йога е практика, която освобождава ума и тялото.Оставете стреса и си дайте няколко минути за релаксация преди практика.

2.Фокусирайте се върху дишането.

Когато усетите, че съзнанието ви започва да се чуди, нежно се върнете към вашата практика като се съсредоточите върху дишането си. Позволете всяко вдишване да ви помогне, да се концентрирате върху позата.Оставете всяко издишване да ви води по-дълбоко.

3. Не се страхувайте!

Йога за начинаещи не е толкова трудна колкото си мислите. Няма да бъдете йоги само за известно време, така че не си позволявайте да се обезкуражавате, когато не можете да докосвате пръстите на краката си или да поддържате краката си напълно прави по време на някои асани. Правенето на йога е дълго пътуване, но ползите са за цял ​​живот.

4.Най-добрият вид йога за начинаещи е Хатха Йога.  Думата „хатха” идва от „Ха”, което значи Слънце, и „Тха” - Луна. Хатха Йога съчетава зареждащи и динамични йога пози, предсатвени от слънцето, с успокояващи и медитативни пози, представлявани от луната. Обединявайки два противоположни вида пози, тялото ви неминуемо извлича максимална полза. Емоциите, чувствата, мислите и действията ви започват да стават едно цяло. Нежна Хатха йога е добър избор, независимо от целите ни.

5.Това, от което се нуждаете е правилно йога облекло.

Предполага се, че йога не е за това как изглеждате или какво носите, но правилното облекло за йоги определено ще ви накара да се почувствате по-комфортно и да се съсредоточите върху практиката си. 

 

6.Кога е най-подходящото време за практика

Най подходящото време за практика е винаги, когато имате желание.

Винаги когато имате време.

Пример за 10 минутна йога практика за начинаещи:

https://www.youtube.com/watch?v=LnIC7dFeGO0

7.Слушайте тялото си

Всеки познава своето тяло, усеща от какво то се чувства добре, от какво го боли, от кое му неудобно. И това е добре, ако се чувствате неудобно в някои пози, особено в началото е нормално.Но, ако има болка, спрете. Най-красивото в йога е, че винаги можете да модифицирате позите. Тялото и умът са тези, които ви позволяват да напредвате. Пуснете се по течението и ще забележите, че не е необходимо да се насилвате. Можете да направите най-сложният асан само веднъж  или можете да повтаряте по-лесни многократно. Починете в позата, вдишайте и издишайте в продължение на една минута. Или две. Или десет. Това е напредък  да успееш, да се задържиш в позата, да отпуснеш всеки мускул, да разтегнеш правилно всяко сухожилия.

Йога е обучение и растеж - а не съзтезание.

 

 

                                                                                                                                                                                          Бъдете вдъхновени,

                                                                                                                                                                                           Нели